matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
asdf:
gr. funkcji:
ln(1+x)
= 1, bo:
x
1
ln(1+x) * U{1}}{x} =
*ln(1+x)= ln(1+x)
(
1/x) = lne = 1?
x
26 gru 02:45
+-:
ln(1+x)
1
/
x
=lne lim
x
→
0
(1+x)
1
/
x
=e
26 gru 11:54