matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodna
mloda:
prosze o pomoc w zadanku bo cos mnie przycielo na nim
1+2x
f(x)=ln
√
1−2x
Oblicz pochodna f(x)' Jesli mozna prosic to rozwiazanie chcialabym tak krok po kroku dziekuje i pozdrawiam
25 gru 21:55
aniabb:
1
1
2(1−2x)−(1+2x)*2
f'=
*
*
1+2x
√
1−2x
1+2x
2
√
1−2x
(1−2x)
2
1−2x
1−2x−1−2x
−4x
=
*
=
1+2x
(1−2x)
2
1−4x
2
25 gru 22:25
mloda:
dziekuje
26 gru 12:19