zad
dominika: Oblicz granice ( wykorzystując regułe de l'Hospitala) lim (x→∞) x3/10x
25 gru 21:46
świąteczny ICSP: | | [0] | |
dla przejrzystości będe pisał samo lim oraz bez |
| nad znakiem = |
| | [0] | |
| | x3 | | 3x2 | | 6x | | 6 | |
lim |
| =H = |
| =H = |
| = |
| = |
| | 10x | | 10x * ln10 | | 10x (ln10)2 | | 10x (ln10)2 | |
0
25 gru 21:55
świąteczny ICSP: wynik dobry ale ten zapis nie jest do końca ładny

Poprawię to
25 gru 21:58
mika: dziękuje bardzo
25 gru 21:59
świąteczny ICSP: | | x3 | | 3x2 | | 6x | |
lim |
| =H = |
| =H |
| |
| | 10x | | 10x * ln 10 | | 10x * (ln 10)2 | |
25 gru 22:00
mika: nie trzeba, już wiem dokładnie jak
25 gru 22:00