Pomoc w fajnym zadaniu
ewa: Mam takie fajne zadanko pomoże ktoś
ile jest różnych liczb czterocyfrowych
1)liczb
2)kodów pin
zakładamy,że cyfry mogą się powtarzać
25 gru 19:42
Dominik: 1) 9 * 103
2) 104
25 gru 19:45
-: 10*9*8*7*6*5*4*3*2*1
25 gru 19:46
-: liczb 9*103 czyli bedzie ich 9000
a kodów 4000
25 gru 19:51
Dominik: 9 * 103 = 9 * 1000 = 9000
104 = 10000
25 gru 19:53
ewa: 10 000 w b a mam takie pytanie
25 gru 19:54
ewa: takie samo zadanie tyle,że zakładamy [N[cyfry nie moga sie powtarzac]?
25 gru 19:59
Dominik: 1) 9 * 9 * 8 * 7
2) 10 * 9 * 8 * 7
25 gru 20:04
ewa: pomnożone daja
1)4536
2)5040
25 gru 20:07