Prosze o pomoc
new: hej mam coś takiego prosze o pomoc w rozpisaniu
log0,3*log0,310=
25 gru 18:34
Ajtek:
1
25 gru 18:40
new: tak po prostu
25 gru 18:42
Ajtek:
Własność logarytmu:
logab*logba=1
25 gru 18:44
new: moge rozpisac czy w miare pojmuje
25 gru 18:44
new: log0,3*log0,310=0,3 to sie skróci ?
25 gru 18:46
Dominik: log100,3 * log0,310 = 1
25 gru 18:49
new: spokos
25 gru 18:51
liczka: Można jeszcze zastosować wzór na zmianę podstawy logarytmu (loga b = logc blogc a
) w jednym z nich
25 gru 19:46
Dominik: wzor, ktory podal Ajtek jest wyprowadzony wlasnie z wzoru na zmiane podstawy logarytmu.
25 gru 19:48
Ajtek:
Dominik właśnie miałem to pisać

.
25 gru 19:48