układ rówań
tatar2: Witam mam problem z tym układem rówań
| a(3√2+5)−b(4√2−5)+√2−5=0 | |
| |
| a(3√2−5)−b(4√2+5)+√2+5=0 | |
Jak to rozwiązać?trzeba wymnażać wszystko?Czy jakoś sprytnie.Liczę na waszą pomoc
25 gru 13:48
tatar2: sorry źle to zapisałem to nie ma być w ułamku tylko w klamrze
25 gru 14:03
świąteczny ICSP:
dodaj stronami, odejmij stronami i już powstanie ci ładny i prosty układ równań.
25 gru 14:17
teresa: 7∧2=
25 gru 14:24
świąteczny ICSP: 7∧2 = zbiór pusty
25 gru 14:31
tatar2: ok dzięki za pomoc
25 gru 15:07