dobrze rozpisałem?
lipa: a4−b4=(a2−b2)(a2+b2)=(a−b)(a+b)(a2+b2)=(a−b)(a+b)(a+b)(a+b)
nie wiem czy dobrze zaczałem ale mam z tego poczatkowego otrzymac a2−b2
24 gru 16:28
świąteczny ICSP: dwa pierwsze przejścia dobrze
a2 + b2 ≠ (a+b)(a+b)
ostateczna odpowiedź to :
(a−b)(a+b)(a2 + b2)
24 gru 16:29
lipa: czyli a2+b2 nie da sie rozpisac?
24 gru 16:30
świąteczny ICSP: nie w liczbach rzeczywistych
24 gru 16:31
lipa: czyli (a
2−b
2)≠a
4−b
4 
w od jest że równe, nie wiem czy to robi roznice, ale zamiast "a" jest cos, a zamiast "b" "sin"
24 gru 16:36
świąteczny ICSP: a4 − b4 ≠ a2 − b2
a4 − b4 = (a2 − b2)(a2 + b2)
weź np a = 2 oraz b = 1 i wstaw,
24 gru 16:37
lipa: no widze widze

W odp mam ze cos
4x−sinx
4x=(cos
2x+sin
2x)(cos
2x−sin
2x)=cos
2x−sin
2x
może napisze jakie sa inne odp, bo jest to zadanie typu ABC..
24 gru 16:39
świąteczny ICSP: a jedynkę trygonometryczną znasz ?
24 gru 16:41
lipa: oświeciło mnie, dzięki
24 gru 16:43