matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
Karolina:
[2x−8]=6
23 gru 23:19
krystek:
Jeżeli I2x−8I=6 to 2x−8=6 lub 2x−8=−6
23 gru 23:28
Janek 191:
I 2x − 8 I = 6 2x − 8 = − 6 ∨ 2x − 8 = 6 2x = − 6 + 8 ⋁ 2x = 6 + 8 2x = 2 ⋁ 2x = 14 x = 1 ⋁ x = 7 ======================
26 gru 00:47