NA 6 proszę o pomoc
Inferno : | | 1 | |
Wiadomo że wartość wyrażenia x+ |
| równa jest 5. Ile równa jest wartość wyrażenia |
| | x | |
23 gru 22:04
Licealista: x+1x=5 oblicz x i podstaw
23 gru 22:08
Inferno : No to powiedz mi ile wynosi x ?
23 gru 22:13
23 gru 22:28
Eta:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
(x+ |
| )3= x3+3*x+3* |
| + |
| = 53 |
| | x | | x | | x3 | |
| | 1 | | 1 | |
to x3+ |
| = 53−3(x+ |
| ) = 125 −3*5= 110 |
| | x3 | | x | |
23 gru 22:31
Eta:
@
inferno
Możesz przynajmniej potwierdzić,że błędnie podana jest przez ciebie treść tego zadania?
23 gru 22:45
Eta:
No i bez odzewu
23 gru 23:20
krystek: Witaj Eto, nie zauważyłaś ,że są osoby dające zadanie i po czasie "odbieraja gotowce"?
23 gru 23:26
Mila: Witajcie, Eta, Krystek!
23 gru 23:53
Inferno: zadanie jest dobrze napisane

Nie wiem w czym ty masz problem ... Mi w pierwszym równaniu x
wyszło x=1/2 (5−
√21) . tylko że dalej nie umiem tego obliczyć
24 gru 08:53
Inferno: Proszę niech ktoś to zadanie zrobi
24 gru 08:59
ZKS:
| | x3 + 1 | |
Więc masz obliczyć wartość wyrażenia |
| czy tak jak Eta napisała który według |
| | x3 | |
mnie jest poprawny?
24 gru 12:01