matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
///
bonus:
Ma ktos pomysl jakim wzorem wyrazic funkcje: 1→1 2→2 3→3 4→4 5→1 6→2 7→3 8→4 9→1 itd az do 15→3 16→4
23 gru 16:38
bonus:
poradziem sobie: f(n) = n mod 4 dla n≠4; 4 dla n = 4*k, k = 4,8,12,16
23 gru 16:52