ciągłość
Grzesiek: Witam znowu potrzebuję Waszej pomocy...
| | xn | |
zbadać ciągłość funkcji |
| dla x∊(0,+∞) |
| | 1+xn | |
oraz
n√1+xn przy takich samych założeniach
22 gru 22:29
diks: jednak się z tym siłujesz

?
22 gru 22:42
Grzesiek: No raczej a Ty rozwiązałeś?
22 gru 22:59
Godzio:
| | ⎧ | 1 gdy x ∊ (1,∞) | |
| limn→∞f(x) = | ⎨ | 12, gdy x = 1 |
|
| | ⎩ | 0 gdy x ∊ (0,1) | |
23 gru 11:06
Godzio:
| | 1 | |
Sprawdzaj sobie co się dzieje dla różnych x, weź sobie przykładowo: x = 1 lub x = |
| lub x |
| | 2 | |
= 2 i zobacz jaki ma wpływ na całe wyrażenie
23 gru 11:10