matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
[C[Krzysiek]]:
x
2
+1
(arctg
3
ln
√
)` = ?
x
22 gru 16:04
aniabb:
x
2
+1
x
2
+1
x
2
+1
= 3arctg
2
ln
√
* 1 / (1+ln
2
√
) * 1/
√
*
x
x
x
x
2
+1
2x
2
−x
2
−1
1/2
√
*
x
x
2
22 gru 17:28
aniabb:
zjadłam nawias tam jest 1 / (2
√
..
)
22 gru 17:29
aniabb:
po uproszczeniu nieco
x
2
+1
1
x
2
−1
=3arctg
2
ln
√
*
*
x
x
2
+1
(1+ln
2
√
)
x
2x
2
+2
22 gru 17:33