log- co dalej
alm: log
9*log
25 27=3/4
Korzystamy z zamiany podstawy.
| 32log9 5 | | log9 5 do potęgi 32 | |
| = |
| = |
| log9 25 | | log9 52 | |
I jak dalej rozwiązać to równanie?
21 gru 19:40
21 gru 19:43
alm: | | 32log9 5 | | 2 | | 1 | | 3 | |
już wiem |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 2log9 5 | | 3 | | 2 | | 3 | |
L=P
21 gru 19:45
alm: | 3 | |
| Powinno być− literówka. |
| 4 | |
21 gru 19:46
21 gru 19:47
21 gru 19:47
alm: Zgadza się dokładnie
21 gru 19:47
asdf: a mozesz powiedziec jak wyglada dokladnie te rownanie?
21 gru 19:49
alm:
Nie zauważyłem że jest błąd na początku.
21 gru 19:52
asdf: | | log35 | | log327 | |
log95 * log2527 = |
| * |
| = |
| | log39 | | 2*log35 | |
21 gru 19:55