aa
nieuk: Wielomian w(x)=x4+25 po rozkladzie na czynniki ma postac?
jak to zrobic ?
21 gru 18:31
aniabb: (x2−√10x+5)(x2+√10x+5)
21 gru 18:34
nieuk: a moglby ktos to troche rozwinac bo nie rozumiem...
21 gru 18:37
nieuk: i mam jeszcze jedno pytanko, zalozmy ze mam (4x6+3x2)(3x3+2x) i chce wymnozyc oba nawiasy to
4x6*3x3=12x9? nie wiem co sie dzieje z tymi potegami xow.
21 gru 18:42
nieuk: pomoze ktos?
21 gru 18:50
ICSP: x4 + 25 = (x2 +5)2 − (√10x)2 = ...
dokończ.
ax * ay = ax+y − podstawowe twierdzenie
21 gru 18:53