zbiory
ema: 1. Wykonaj wykres funkcji
x−2 dla x≥1
f(x)= −1 dla x <1
2. Dane sa zbiory
A={ x∊C : X∊<−2,5>
B={ x∊R : x <3}
Ile elementow ma zbior A ? wyznacz zbiory A∩B , R\B
A − 8elemetnow?
A∩B =(−2,−1,0,1,2) ?
R\B = (3,4,5.....) ?
31 maj 10:11
♊:

1. Wykres tej funkcji będzie wyglądał mniej więcej tak, jak na obrazku − kropki ("pusta" i
"pełna") są w miejscu gdzie x=1
2. R\B masz źle (to nie są zbiory liczb całkowitych − tylko A ma same liczby całkowite).
Pozostałe dobrze.
31 maj 10:24
tim:

1. a. Rysujesz funkcję x − 2 (zaczynając od x = 1)
b. Rysujesz funkcję −1 (zaczynając od x = 1)
Cała funkcja do f(x). − coś takiego.
31 maj 10:25
tim: | | chyba, żle przeczytałeś
31 maj 10:25
Andrzej: zadanie 2.
A − dobrze
A∩B= tak jak napisałaś tylko klamerki zamiast nawiasów, bo wyliczasz elementy zbioru
R\B = <3,∞)
31 maj 10:31
♊: A faktycznie − przeczytałem, ze dla x<1
f(x) = 1 (zamiast − 1)
31 maj 10:34