Uprość !
Ryderus: Pilnie Prosze o rozwiązanie i wyjaśnienie tych przykładów. Z góry dziękuje.
1. Uprość :
A) (2−x)2 + 3(x−1)2 − (x+2)3 =
B) x3 − (x−√2)3 +2√2 =
C) 6√5 − 12√5 + 3√5 +7√5 − 4√5 =
D) 2 * (−4√3+ 3√11) − (6√11 − 3√3 +1 ) =
21 gru 13:04
+-: Np. to C) Torozwiązałoby dziecko z przedszkola na zasadzie 6 jabłek −.. trochę podobnie D)tu
jabłba i gruszki. Zostaw tą grę i zrób to sam
21 gru 13:53
bezendu1990: a) 4−4x+x2+3(x2−2x+1)−(x3+6x2+12x+8)=4−4x+x2+3x2−6x+3−x3−6x2−12x−8=−x3−2x2−22x−1
b) x3−(x3−3√2x2=6−2√2)+2√2=x3−x3+3√2x2−6+2√2+2√2=3√2x2+4√2−6
c) 0
d) −8√3+6√11−6√11+3√3−1=−5√3−1
21 gru 17:55