PRZEDZIAŁY
jakubo: dane są przedziały A i B. WYZNACZ SUMĘ PRZEDZIAŁÓW A⋁B, A⋀B, A↘B, A/B A=(−7;0≥,,B=(−3;3
20 gru 21:28
20 gru 21:35
jakubo: dane są przedziały A i B. WYZNACZ SUMĘ PRZEDZIAŁÓW A⋁B, A⋀B, A↘B, A/B A=(−7;0≥,,B=(−3;3
7 sty 15:29
jakubo: Dana jest funkcja; y=2x−3, a) oblicz miejsce zerowe funkcji, b) podaj punkty przecięcia
wykresu funkcji z osiami wykładów współrzędnych, c)sprawdź, które z punktów należą do prostej
A=(1,4) B=(2;1) C=(5;7) d) sporządź wykres funkcji.
9 sty 14:53
jakubo: Dana jest funkcja; y=2x−3, a) oblicz miejsce zerowe funkcji, b) podaj punkty przecięcia
wykresu funkcji z osiami wykładów współrzędnych, c)sprawdź, które z punktów należą do prostej
A=(1,4) B=(2;1) C=(5;7) d) sporządź wykres funkcji.
9 sty 14:56
jakubo: Krótsza podstawa trapezu równoramiennego ma 5 cm, ramię 6 cm, a kąt ostry ma miarę 60 stopni.
Oblicz pole trapezu?
9 kwi 15:33