| 1 | ||
przez wykres funkcji f(x)= | przeprowadzono prosta równoległą do osi odciętych która | |
| x2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
to oznacza, że: | = a2 ⇔ x2 = | ⇔ x = +/− | w takich punktach ta prosta | |||
| x2 | a2 | a |
(długość odcinka AB,
| 1 | 2 | |||
leżącego na prostej y=a2) oczywiście jest to 2* | = | |||
| a | a |
będzie to a2+1
| 2/a *(a2+1) | a2+1 | 1 | ||||
PΔ = | = | = a + | ||||
| 2 | a | a |
| 1 | ||
a + | ≥ 2 .... wiemy, że a∊R+ ... więc mnożymy przez a | |
| a |
ehhh ten ścisłe umysły