bez uzycia granicy
aga: Funckja f jest określoną następująco.
f(x)=sqrt(1+((2/pi)arc ctg x)n)
Ten caly pierwiarek jest stopnia n.
Obliczyć bez użycia granicy ciągu.
20 gru 12:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
ale co masz obliczyć
20 gru 12:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
do potęgi 'n' tam jest ... czy to
n ma oznaczać, że jest to pierwiastek stopnia n
20 gru 12:06
aga: Ten nawias jest do n i też pierwiastek stopnia n. Mam określić ja bez uzycia granicy coagu
20 gru 12:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
czyli
n√(1+(2/π)arcctgx)n 
tak

czyli:
((1+(2/π)arcctgx)
n)
1/n = (1+(2/π)arcctgx)
n * 1/n = 1+(2/π)arcctgx
20 gru 12:15
aga: Przed 2 jeszcze nawias. I to wszystko co napisales?
20 gru 12:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
ach ... no to źle jest to co napisałem
20 gru 12:59
zuzia: To jak bedzie

o
20 gru 13:09