równanie
d4mian: Rozwiąż równanie
20 gru 00:15
ICSP: 1. Dziedzina
2. Rozpisz dwumian Newtona
20 gru 00:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
założenia

......
| (n−2)! | | (n−3)(n−2) | |
| = 3 ⇔ |
| = 3 ⇔ (n−3)(n−2) = 6 ⇔ n2 − 5n + 6 − 6 = 0 ⇔ |
| 2!*(n−4)! | | 2 | |
⇔ n
2−5n = 0 ⇔ n(n−5) = 0
a więc jakie może być 'n'
20 gru 00:22
d4mian: n = 0 v n = 5
20 gru 00:28
ICSP: Arturze niestety nie mogę się zgodzić z twoim rozwiązaniem
20 gru 00:29
ICSP: aaa głupoty piszę

Jednak się zgadzam
20 gru 00:32
d4mian: | | (n−2)! | |
tylko nie wiem do końca jak przechodzi się w ta drugą postać |
| = 3 ⇔ |
| | 2!*(n−4)! | |
jak stosuje się ten myk?
20 gru 00:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
d4mian ... specjalnie nie dokończyłem zadania −−− i właśnie głupotę napisałeś
ZAŁOŻENIA

to pierwsze co powinieneś był zrobić ... a nie zrobiłeś

(n−2)! = 1*...*(n−4)*(n−3)*(n−2)
(n−4)! = 1*...*(n−4)
i skracasz
20 gru 00:44
d4mian: dobrze, to trzeba było napisać, ja się nie domyślę, nie umiem tego liczyć, jakie założenia (?)
to w końcu n = 0 v n = 5 jest źle tak?
20 gru 00:55
20 gru 01:33
Aga1.: (n−2)!=(n−4)!*(n−3)(n−2)
20 gru 08:17