Znajdź drugą pochodną funkcji
graszkaaa: Znajdź drugą pochodną funkcji:
f(x) = x3
uzasadnij, że funkcje są wypukłe na podanych przedziałach.
Proszę bardzooo o wyjaśnienie.
19 gru 22:13
graszkaaa: mam połowę:
f ' = 3x2
f '' = 6 x
jak sprawdzić wypukłośc?
19 gru 22:27
Eta:
Zmierzyć "centymetrem"
19 gru 22:33
b.: jeśli f'' > 0 na jakimś przedziale, to na tym przedziale f jest wypukła
jeśli f'' < 0 na jakimś przedziale, to na tym przedziale f jest wklęsła
19 gru 22:35
graszkaaa: czyli obydwie są wypukłe?
19 gru 22:36
Eta:

dla
b
19 gru 22:37