Proszę o rozwiązanie!
Licealistka: podstawa graniastosłupa jest trapez równoramienny którego kat ostry ma 60 stopni .Rzut
prostokątny długości pierwiastka z trzech przekątnej graniastosłupa na płaszczyznę podstawy
tworzy z tą przekątna kat 30 stopni i zawiera się w dwusiecznej kata ostrego trapezu Oblicz:
a) sumę długości wszystkich krawędzi
b) pole powierzchni bocznej tego graniastosłupa
19 gru 21:05
Eta:

H=..... b=.... a=....
dokończ.........
19 gru 22:15
Tad:
... a z czego wynika, że ten graniastosłup jest prosty a nie pochyły?
19 gru 22:22
Milena: To jest zadanie 6.88 z Pazdro 3
Powinno brzmieć następująco:
Podstawą granistosłupa prostego jest trapez równoramienny, którego kąt ostry ma 60stopni...
4 lut 16:18