coś z fizyki...
avia: samochod jadacy z miasta A do odleglego o 100km miasta B przebywa s1=40km drogi z predkoscia
v1=80km/h, nastepnie zac s2=60km drogi z predkoscia v2=30km/h. Obliczyc srednia predkosc
samochodu na calej trasie
19 gru 20:59
Licealista: | | tc | |
vśr= |
| c− oznacza całkowite. |
| | sc | |
19 gru 21:02
avia: dlaczego tak? chyba s/t
19 gru 21:03
avia: w rozwiazaniu jest 40km/h
19 gru 21:04
Licealista: no s/t sorka jestem już zmęczony

no to droga całkowita przez czas całkowity? coś jeszcze nie
jasne?
19 gru 21:05
Licealista: v=st przekształć żeby otrzymać t.
19 gru 21:09
dero2005:
| | (S1+S2)(v1*v2) | |
Vśr = |
| = |
| | S1v2+S2v1 | |
19 gru 21:27