ciągi
adolf: | | | |
Wykaż,że ciąg o wzorze an= | n jest ciągiem geometrycznym |
| | |
19 gru 19:26
Kejt: | | 2 | |
celowo wpisałeś tam dwumian Newtona, czy może miał to być ułamek? |
| |
| | 3 | |
19 gru 19:29
Godzio:
| an+1 | |
| = q − pewna stałą niezależna od n, |
| an | |
19 gru 19:29
adolf: miał być to ułamek .Pomyliło mi sie
19 gru 19:30
Artur_z_miasta_Neptuna:
Kejt ... gdyby to był dwumian newtona ... to by nową matematykę tworzył
19 gru 19:34
Kejt:
musisz udowodnić, że a
n2=a
n−1*a
n+1
czyli tak:
| | 2 | | 2 | | 2 | |
( |
| )2n=( |
| )n−1*( |
| )n+1 |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
P=( |
| )n−1*( |
| )n+1=( |
| )n−1+n+1=( |
| )2n |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
L=P
19 gru 19:34
Kejt: rozumiem
Arturze to było pytanie retoryczne..
19 gru 19:35
Artur_z_miasta_Neptuna:
a właściwie to jak tak wyniki z próbnej
19 gru 19:36
Kejt: 96% z podstawy, 62% z rozszerzenia..porobiłam tak głupie błędy, że aż wstyd.
ale i tak jestem najlepsza ze szkoły...następna osoba po mnie miała 18% z rozszerzenia i 60 coś
z podstawy
19 gru 19:38
19 gru 19:39
Kejt: Przepraaszaam!

wiem, że wszystkich Was zawiodłam...nawet nie macie pojęcia jak mi
wstyd..<zanosi się płaczem>
19 gru 19:40
Artur_z_miasta_Neptuna: 
no już nie smutaj ... zawsze za rok będziesz mogła pisać poprawę
19 gru 19:53
Eta:
Dla
Kejtuni
19 gru 19:55
Kejt: ale..ale..<chlip> to dopiero próbna..mam jeszcze szansę się poprawić..czy już nie ma dla mnie
nadziei?
19 gru 19:55
Kejt: dziękuję
Etuniu 
już mi lepiej.
19 gru 19:56
Eta:
No ...
19 gru 19:57
PW: @Kejt: Nie patrz, że szklanka w połowie próżna. Poprawne podejście to jest "szklanka w połowie
pełna". Trochę dolejesz i będzie świetnie. Byłaś przecież najlepsza!
19 gru 20:01