matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
gosia:
POMOCY Oblicz pochodną y= 2xlnx+x
19 gru 19:22
Godzio:
Podaj wzór na pochodną iloczynu (f * g)', oraz wzory na pochodne x
n
i lnx
19 gru 19:25
gosia:
dobrze? (2x)'*lnx+2x*(lnx)'+x'=2lnx+2+1=2lnx+3
19 gru 19:36