oblicz pochodną
gosia: oblicz pochodną pomóżcie prosze
y=x*e2x
19 gru 18:30
Artur_z_miasta_Neptuna:
(f*g)' = f'*g + f*g'
(f(g(x)))' = f'(g(x)) * g'(x)
skorzystaj z tych wzorów
19 gru 18:36
gosia: no ale nie mam pojęcia ile jest e
2x jaka jest niej pochodna

?
19 gru 19:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
(e
(f(x)) )' = ...
19 gru 19:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
( ef(x) )' miało być
19 gru 19:04
gosia: a jest taki wzór wogóle ?
nie wiem czy dobrze myśle tobędzie tak
e2x+x*e2x*2
19 gru 19:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak ... dokładnie tak
19 gru 19:08