matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
Karolina:
Muszę rozwiązać układ równań: tg
2
(x+y)=3
π
x−y =
3
i założenie x i y ∊ <0, π> z góry dzięki za pomoc
19 gru 17:41
Mila:
π
x=
+y
3
π
tg
2
(2y+
)=3
3
π
π
tg(2y+
)−p{3))*(tg(2y+
)+
√
3
)=0
3
3
dokończ
19 gru 17:49