Rozwiąż równanie
Slaye: [(3,5)do kwadratu / 7do kwadratu]do kwadratu *x=[(0,5)do zerowej− 5 * (0,3)do kwadratu*(0,5)do
minus pierwszej]do kwadratu
z góry dziękuję za rozwiązanie
19 gru 17:12
Slaye: może tak kulturalniej?
19 gru 17:20
19 gru 17:21
Slaye: dzięki
19 gru 17:23
Slaye: więc poprawiamy

[(3,5)
2/7
2]*x=[(0,5)
0−5*(0,3)
2*(0,5)
−1]
2
19 gru 17:30
Dominik: 72 = (3,5 * 2)2
0,50 = 1
0,32 = 0,09
0,5−1 = 2
podstaw i pokaz co wyszlo
19 gru 17:32
Slaye: doszłam do tego samego co tam napisałeś ale za nic nie chce mi wyjść wynik (1/25)
19 gru 17:39
Dominik: pokaz obliczenia
19 gru 17:43
Slaye: [(3,5)
2/7
2]
2*x=[(0,5)
0−5*(0,3)
2*(0,5)
−1]
2
prz pierwszym wyrażeniu jeszcze do kwadratu
19 gru 17:43
Slaye: chwileczkę
19 gru 17:43
Dominik: ja niestety musze leciec na 2 godzinki. mam nadzieje, ze ktos inny cie wspomoze.
19 gru 17:47
Slaye: [(3,5)2/72]2*x=[(0,5)0−5*(0,3)2*(0,5)−2]2
[(3,5)2/(3,5)2 * 22]2*x= [1 − 5* 0,09 *2]2
1/16*x=3,61
x= 57, 76
jest opcja, że po prostu pomyliłam tutaj znaki, albo opuściłam jakieś działanie
19 gru 17:50
Dominik: (1 − 5 * 0,09 * 2)2 = 0,01
19 gru 20:07