pochodna
Tako: Kolejne sprawdzenie

Tym razem 2 przykłady:
y=cos2x+1
y'=(cos2x+1)' = (cos2x)' + (1)' = −sin2x * 2x = −2xsin2x
y=sin
2x
y'=(sin
2x)'=((sinx)
2)' = 2(sinx)*(sinx)'=2(sinx)cosx
Nie mam pewności zaś.. więc wolę zapytać

!
19 gru 16:51
krystek: W pierwszej −2 ponieważ (2x)'=2
19 gru 16:57
Aga1.: 2sinxcosx=sin2x
19 gru 17:02
Tako: y'=(cos2x+1)' = (cos2x)' + (1)' = −sin2x * 2x = sin2x?
tak? o to Wam chodzi?
19 gru 17:06
krystek: =−2sin2x
19 gru 17:10
Aga1.: (cos2x)'=−sin2x*(2x)'=−2sin2x.
19 gru 17:10
krystek: Aga podała do drugiego przykładu
19 gru 17:10
Tako: Kurczę, fakt. Dzięki wielkie
19 gru 17:12