Przekroj graniastoslupa
pupu1803: Jutro mam kartkówkę i jakby ktoś mógł mi takie zadania wytłumaczyć xdd.
Naszkicuj szęscian , Zaznacz przekrój , ktory jest trojkatem rownobocznym !
Błagam pomocy ! ; ]
19 gru 15:59
pigor: ... niech ABCD i A'B'C'D' wierzchołki podstawy dolnej i górnej
odpowiednio twojego sześcianu i teraz narysuj przekątne 3 ścian
(kwadratów) np..A'B, BC', C'A' − szukany przekrój − trójkąt równoboczny . ...
19 gru 16:36
Mila:

1) K,L,M środki krawędzi
KL=LM=KM oblicz z tw. Pitagorasa
2) d=4
√2
3) Narysuj inne sytuacje.
19 gru 16:54