matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Tako:
Sprawdzenie pochodnej (jakoś to śmiesznie wygląda): y=x
3
e
x
y'=(x
3
e
x
)' = (x
3
)' * e
x
+ x
3
* (e
x
)' = 3x
2
e
x
+x
3
e
x
19 gru 15:24
Krzysiek:
ok
19 gru 15:25
Tako:
dzięki
19 gru 15:27