pochodna
Tako: Cześć.
Mam taki przykład:
y=ln(11ex+2)
y=(ln(11ex+2))' = i teraz tutaj mam pytanie.. Pierwsze mam zrobić dodawanie czy zrobić coś z
tym 11ex?
19 gru 14:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
krok 1 ... pochodna z ln
krok 2 *pochodna wnętrza
19 gru 14:59
19 gru 15:05
Tako: | 1 | |
| * ((11e2)' + (2)' = wynik |
| 11e2 + 2 | |
19 gru 15:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
dlaczego (11e
2)

skąd to 2
19 gru 15:11
Tako: Przepraszam, miało być x. O jednym myślę, drugie piszę
19 gru 15:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
to wtedy o 15:05 dobry wynik podany został
19 gru 15:14