matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2x^2+4x+4=0
pseudo-student:
2x
2
+4x+4=0 Dl = −16
√
−16
= 4 Mi wyszlo: x=−1−i lub x=1−i A powinno x=−1−i lub x=−1+i Gdzie jest błąd
19 gru 11:32
Aga1.:
√
−16
=4i
19 gru 11:39