Wyznacz dziedzinę miejsce zerowe
nik: 3. Wyznacz:
a) dziedzinę;
b) miejsce zerowe;
c) przedziały w których funkcja maleje i rośnie;
funkcji:
f (x) = x+1 / x2 −9
19 gru 10:49
nik: Mógłby mi ktos pomóc z tym zadaniem

Z góry dzieki
19 gru 10:51
[C[Krzysiek]]: a)
x
2−9≠0
x≠3 i x≠−3
D
f: x∊R\{−3,3}
b)
x+1=0
x=−1
c) nie pomogę chociaż bym chciał
19 gru 11:34
nik: w sumie to tylko mi o C chodziło ale dzięki
19 gru 11:36
PW: @nik: A jakim aparatem matematycznym mamy się posługiwać? Z definicji, czy liczymy
pochodną?
19 gru 12:26
[C[Krzysiek]]: Policz pochodną.
19 gru 17:49
nik: z definicji
21 gru 10:52