....
Student: czy ktos z was na studiach szukal extremum funkcji metoda simplex ?
19 gru 00:40
Artur z miasta Neptuna:
No baaa ... kazdy chyba kto mial optymalizacje mial i metode simplex
http://simplex.republika.pl/
wujek google podpowiada
19 gru 07:40
Student: Artur czemu ty taki zdolny ? Jestes w Mensa Polska na pierwszym miejscu czy jak

? Serio
podziwiam cie. Opowiedz w jaki sposob doszedles do takiego poziomu ?
19 gru 10:51
Student: BTW. Artur a ty bardzo rozumiesz ta metode ? Bo nauczyc sie schematu rozwiazywania to chyba
kazdy potrafi natomiast zrozumiec sens po co to jest i w jakis sposob dziala to to jest
sztuka.
19 gru 11:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
szczerze mówiąc ... metoda simplex rozwiązywałem ostatni raz zadania na 3 roku studiów ...
czyli yyyyy ... 6 lat temu i niewiele z niej pamiętam (podstawy) ... i wiem, że wolałem
graficznie rozwiązywać lub 'na karteczce' wyznaczać
Szczerze mówiąc, nie mam za bardzo dzisiaj czasu, aby przypominać sobie ta metodę − więc musisz
'uderzać' do kogoś innego − a na pewno wiele osób jest zaznajomiona z tą metodą.
Twoje słowa mi schlebiają, ale są one na wyrost. Wierz mi, że nie wybijałem się na swoim roku
pod względem ocen
19 gru 11:48
Student: Artur a powiedz mi jak byles na studiach, to starales sie wszystko zrozumiec ? Czy podchodziles
do tego w ten sposob ze "Tak juz jest i z tym sie nie dyskutuje".
Na koncu napisales ze nie wybijales sie pod wzgledem ocen. Ale jednak wydaje mi sie ze nie
nalezales do grona osob ktorym czesto przez mysl przechodzilo "Nie dam rady".
19 gru 20:40
Eta:
Artur zawsze daje radę .......nawet jak nie daje ....(rady oczywiście) to też daje radę)
19 gru 20:50