jednostki
pigletek: Ktos moze to policzyc aby w koncu wyszlo [Pa*s]
(k/m3 * m2/s * m * s)/ m3 * m
18 gru 21:18
pigletek: kg/m3 powinno byc
18 gru 21:18
pigletek: mysle, ze sie nie da?
18 gru 21:21
jelon: Po skróceniu mi zostało tylko:
| | kg | |
a żeby wyszło Pa*s to potrzebujemy |
| *s |
| | m*s2 | |
18 gru 21:26
pigletek: licznik: 999.595[kg/m3]*9.81[m/s2]*0.668[m]*[0.00275m]4*58s
mianownik: 0.00025m3 * 2,073m
znow zle wyzej spisalem...
18 gru 21:43
pigletek: nikt?
18 gru 21:55
Godzio:
| kg * m6 * s | | kg | |
| = |
| |
| m7 * s2 | | m * s | |
| | N | | | | kg | |
Pa * s = |
| * s = |
| * s = |
| |
| | m2 | | m2 | | m * s | |
Czyli mamy to co chcieliśmy
18 gru 21:57
pigletek: dzieki
18 gru 22:11