hej! Proszę pomóżcie bo nie wiem jak mam się do tego zabrać !
Justyyyyna :
18 gru 20:21
ICSP: Dziedzina już ustalona
18 gru 20:23
Justyyyyna : | | π | | π | |
no x nie równa się |
| +kπ i że x nie równa się − |
| + 2kπ |
| | 2 | | 2 | |
18 gru 20:27
ICSP:
| sinx | | cosx | |
| + |
| +2 = 0 |
| cosx | | 1 + sinx | |
| sinx + sin2x + cos2x | |
| + 2 = 0 |
| (1 + sinx)cosx | |
| 1 | | 1 | |
| = −2 ⇒ cosx = − |
| |
| cosx | | 2 | |
dokończ
18 gru 20:28
Justyyyyna : aaaaa no w sumie racja

to czekaj mam jeszcze kilka takich zadań, zaraz napisze
18 gru 20:29
ICSP: pisz od razu z ustaloną dziedziną.
18 gru 20:32
Justyyyyna : sinx*tgx−√3=tgx−p{3)sinx
18 gru 20:44
Justyyyyna : no dziedzinę to sobie umiem ustalic
18 gru 20:44
ICSP: no to od teraz pomijam dziedzinę wiedząc że sama będziesz ją sobie ustalała i nigdy o niej nie
zapomnisz.
sinx*tgx − √3 = tgx − √3sinx
sinx * tgx − tgx + √3sinx − √3 = 0
tgx(sinx − 1) + √3(sinx − 1) = 0
(tgx + √3)(sinx−1) = 0
z dokończeniem już sobie powinnaś poradzić.
18 gru 20:48
Justyyyyna : | | √3 | |
tylko tą metodą zeby wyszedł |
| |
| | 2 | |
18 gru 20:48
Justyyyyna : okok
18 gru 20:49