matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosci, argummenty.
smarcinjuniuszko:
prosze o pomoc w zadaniu tresc zadania : dla jakich argumentów wartosci funkcji f i g są równe , jesli te funkcje sa okreslone wzorami : f(x)=5x−2 , g(x)= −
1
2
x +2.
18 gru 19:47
Piotr:
1
5x − 2 = −
x + 2
2
18 gru 19:55