?
Patryk: | | 2x+4 | |
korzystając z wykresów y=cosx i g= |
| ,podaj liczbe rozwiazac ujemnyvh i dodatnich g=y |
| | x+3 | |
wychodzi ze jedno rozwiązanie ujemne
18 gru 19:37
Patryk:
18 gru 19:41
Patryk: w odpowiedziach jest inaczej
18 gru 19:44
ICSP: jedno ujemne dodatnich brak.
Pytanie dodatkowe:
Jaki warunek musiałby być spełniony aby istniało nieskończenie wiele rozwiązań ?
18 gru 19:45
Patryk: juz pisze
18 gru 19:45
Patryk:
−1≤lim(g)≤1
x→∞
−1≤lim(g)≤1
x→−∞
moze ?
18 gru 19:47
Patryk: pytam bo w odpowiedziach jest takie zdanie
''Dwa rozwiązania ujemne i jedno dodatnie '' ale jakim cudem
18 gru 19:48
ICSP: a nie prościej zapisać : asymptota pozioma wykresu funkcji g ma należeć do przedziału <−1;1> ?
Widocznie w odp jest błąd.
18 gru 19:50
daria00: Ω
18 gru 19:51
Patryk: tez tak można, dzięki
18 gru 19:51