Co to znaczy oblicz wartosci funkcji trygonometrycznej kąta alfa zaznaczonego n
Domcio: Co to znaczy oblicz wartosci funkcji trygonometrycznej kąta alfa zaznaczonego n na rysunku
czy mam obliczyc boki czy wyznaczy cos sin itp
18 gru 19:30
Dominik: musisz wyliczyc sinα, cosα, tgα i ctgα
18 gru 19:31
Domcio: czyli mam 2 boki 3 obliczam z pitagrosa i np jak mam a=2 b =3 c=5 czyli sin=2/5?
18 gru 19:33
krystek:

| | a | |
jak tak zaznaczymy , to sinα= |
| |
| | c | |
18 gru 20:03
werwe: βrwerwerwe
24 sie 11:18