matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
orety:
x
3
+x+2=0 jedno miejsce to −1 a dalej
18 gru 19:19
PW:
Podzielić wielomian przez (x+1).
18 gru 19:24
dero2005:
x
3
+ x + 2 : x +1 = x
2
− x + 2 Δ = 1 − 8 = − 7 < 0 brak rozwiązań
18 gru 19:24