proszę o pomoc
karen: OBLICZ POLE KOŁA O OBWODZIE
A ) 100cm b )100 π
30 maj 20:35
Eta:
P= πr
2 podstawiamy za r
P=π*(
50π)
2
B) 2πr= 100π => r= 50
podstaw do wzoru na pole i po bólu
30 maj 23:12
Maciek: a) Obw 2πr = 100
r = {100}{2π}
r = {50}{π}
Pole πr2
P = π {2500}{π2}
P = {2500}{π}
30 maj 23:16
Maciek: miało być dzielenie tylko zapomniałem dodać z przodu "u"
30 maj 23:17
Eta: 
OK
30 maj 23:17
Maciek: b) 2πr = 100
r = 50
P = πr2 = 2500π
30 maj 23:18
Maciek: Przepraszam, że tak późno...
30 maj 23:19
Eta: 
OK
30 maj 23:36
bartek:
20 sie 20:26