funkcje
popi: Dla jakich argumentów wartość funkcji f(x)=−4+0,56 są ujemne?
18 gru 18:35
Dominik: chyba pomyliles sie w tej funkcji. jesli rzeczywiscie f(x) = −4 + 0,56 to x∊ℛ
18 gru 18:37
Kejt: zapisz porządnie..
chyba, że to ma być funkcja stała..
18 gru 18:37
popi: Korzystam z telefonu.. bo takie zadanie mi żądaną

sama tego nie umie
18 gru 18:39
Kejt: to fascynujące. ale my nie jesteśmy w stanie rozwiązać poprawnie zadania, które jest źle
przepisane.
18 gru 18:40
popi: Przepisane dobrze, sprawdzałam.
18 gru 18:42
18 gru 18:44
Kejt: ja tam widzę u Ciebie błąd..sprawdź jeszcze raz.
18 gru 18:45
Dominik: jesli dla ciebie f(x) = −4x + 0,56 to to samo co f(x) = −4 + 0,56 to zycze powodzenia na
spr/maturze/czymkolwiek.
w takim razie −4x + 0,56 < 0 wylicz x
18 gru 18:45
Kejt: no i po co jej/mu pisałeś? Pomęczył/aby się trochę
18 gru 18:46
Dominik: no w sumie troche zle zrobilem. ale mam nadzieje ze popi zauwazyla, ze x w f(x) odgrywa duza
role.
18 gru 18:52
popi: nic, a nic., za nic nie rozumiem, matematyki. ;<
18 gru 18:53
18 gru 19:16
popi:
18 gru 19:26