gimnazjum, funkcjr. prosze o pokoc.
saanljo.: Cześć. Potrzebuje pomocy, pilne to jest. A ja tego nie umie. Bede wdzięczna. Oblicza wartość
funkcji f określonej wzorem f(x) = 1 ułamek 1/3x + 2 dla argumentu −6 proszę o pomoc.
18 gru 18:21
18 gru 18:23
Dominik: | | 1 | |
f(x) = 1 * |
| + 2 o taka funkcje chodzi? nawet jesli nie, podstaw −6 za x to co wyliczysz |
| | 3x | |
to szukana wartosc.
18 gru 18:23
karolinka: Dominik tak o to chodzi.
18 gru 18:28
popi: Pomoże ktoś proszę !?
18 gru 18:37
Dominik: wiec cala sztuka polega na podstawieniu −6 za x, czyli:
18 gru 18:39
popi: Obliczylbys to ? Ha tego sama nie umie, a to na zaliczenie semestru pomoże ktos to obliczyć?
18 gru 18:41
18 gru 18:44
Dominik: jak sie okazuje f(x) wyglada zupelnie inaczej...
| | 1 | |
f(−6) = 1 |
| * (−6) + 2 = −8 + 2 = −6 |
| | 3 | |
18 gru 18:50
popi: to cale obliczone zadanie?
18 gru 18:53
Dominik: zastanow sie... czego szukalas?
18 gru 19:03
sylwia23: o , takie same zadanko jakie mam zadane

jest to całe Dominik zrobione ? ; ))
18 gru 19:27