matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy logarytmy
miau:
prosze o pomoc w rozwiązaniu przykładu Oblicz: log
5
√
10
−log
5
√
2
=
18 gru 17:59
Mati_gg9225535:
√
10
1
= log
5
= log
5
{
√
10/2
} = log
5
√
5
=
√
2
2
18 gru 18:02
miau:
podzielone
√
10
:2
18 gru 18:03
Mati_gg9225535:
10
√
10
:
√
2
=
√
\
=
√
5
2
18 gru 18:14