prosze o pomoc
Wojtek: F(X)= x+4 dla x<−2
4 dla −2≤x≤1
−2x+6 dla x>1
Naszkicuj wykres funkcji
Podaj mniejsce zerowe funkcji
podaj naimniejsza i najwieksza wartość funkcji jesli jest
nie wiem jak to narysować
18 gru 16:33
krystek:
18 gru 16:47
Wojtek: dziękuje a pomożeszmi z reszta zadania bo mam to na ocene i chce zeby było dobrze
18 gru 16:48
krystek: To Ty masz umieć , nie ja.Zapisz sprawdzę.
18 gru 16:49
Wojtek: miejsca zerowe to x =3 i −2
18 gru 16:51
krystek: a skąd −2? Co to jest m zerowe?
18 gru 16:52
Wojtek: to x dla którego y przymują wartość 0, no tak nie − 2
18 gru 16:54
krystek: a policz: y=0 ⇔x+4=0
18 gru 16:56
Wojtek: największa wartość to 4
18 gru 16:56
Wojtek: −4
18 gru 16:57
krystek: tak
18 gru 16:57
krystek: tak
18 gru 16:58
Wojtek: miejsca zerowe to 3 i −4
największa wartość 4 a najmniejszej nie ma
18 gru 17:04
krystek: Ok
18 gru 17:06
Wojtek: Dziekuje za pomoc
18 gru 17:07
krystek: Poćwicz ,abyś umiał .
18 gru 17:10