| 1 | ||
f'(x) = | ⇒ f'(0) = 1 | |
| 1 + x |
| −1 | ||
f''(x) = | ⇒ f''(0) = −1 | |
| (1 + x)2 |
| 2 | ||
f'''(x) = | ⇒ f'''(0) = 2 | |
| (1 + x)3 |
| −6 | ||
fIV(x) = | ⇒ fIV(0) = −6 | |
| (1 + x)4 |
| 24 | ||
fV(x) = | ⇒ fV(0) = 24 | |
| (1 + x)5 |
| x2 | 2x3 | 6x4 | 24x5 | |||||
f(x) = x − | + | − | + | + Rn(x) | ||||
| 2 | 3! | 4! | 5! |
| x6 | −120 | |||
Rn = | * | |||
| 6! | (1 + θx)6 |
| x2 | 2x3 | 6x4 | 24x5 | 120x6 | ||||||
f(x) = x − | + | − | + | − | ||||||
| 2 | 3! | 4! | 5! | 6!(1 + θx)6 |