Wykonać działania (liczby zespolone ; ) )
Pola: przepraszam że tak mało czytelnie ale jak chciałam wpisac to ułamkami to było wszystko
niewidoczne
a) (2−3i)(5+4i) =
b) 3 / 4+i =
c) 2−i / 3+4i =
d) (1 + i)( 2 − i) / 3 + i =
e) 2+i / i(i+1) + i−3 / i−1 =
f) (i−1)2 − 1/i−1 =
g) 2− 3i / (1−i)2 +2 =
h) 25(1+i)2 / (1 +2i)2 =
i) (3 + i)2 / (2+i)3 =
j) (3+2i)2 / 3+4i =
k) (1+i) (2−i) / (1−i)2 − i =
17 gru 23:17
+-: To są bardzo proste zadania. Napisz , którego nie potrafisz rozwiązać, ewntualnie czego nie
rozumiesz.
WSKAZÓWKA Na początek.
i2=−1 ale to chyba wiesz
18 gru 11:21