matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole sześciokata foremnego o boku długości 14cm
czarna:
oblicz pole sześciokata foremnego o boku długości 14cm.
30 maj 18:35
Karolina:
a
2
√
3
P=6*
4
a=14
14
2
√
3
P=6*
4
14
2
√
3
P=3*
2
196
√
3
P=3*
2
P=294
√
3
30 maj 18:45