f(x)=(|sinx)|-1)/(|sinx|+2)
mefistoo: siemka. mam problem z jednym zadaniem. narysuj wykres funkcji f(x)=(|sinx)|−1)/(|sinx|+2). WIem
że trzeba to rozpatrzyć przypadkami ale nie wiem do jakiej postaci mam to doprowadzić. Dzięki
wielkie z góry.
17 gru 21:57
mefistoo:
17 gru 22:02
Mila:

Studia, LO?
Rozważam w przedziale <0;2π> potem uogólnisz
| | sinx−1 | |
f(x)= |
| dla x∊<0,π> |
| | sinx+2 | |
| | sinx+1 | |
f(x)= |
| dl x∊(π;2π) |
| | sinx−2 | |
To dosyć niedokładny szkic.
http://www.jogle.pl/wykresy/
17 gru 23:07